Laken Onthuld

Logo_laeken_decouverte.png

Over ons

In 2000 opgericht

De vzw Laeken Découverte – Laken Onthuld werd in 2000 opgericht op initiatief van het plaatselijke verenigingswezen en wil de geschiedenis en het erfgoed van de voormalige gemeente Laken promoten.

Het hele jaar door onderscheidt Laken Onthuld zich door rondleidingen langs emblematische plekken (Koninklijk Domein, begraafplaats van Laken, Heizelplateau, enz.) en van minder bekende, zelfs ongebruikelijke plekken (Geneeskundige Stichting Koningin Elisabeth op de Brugmann-site, de koninklijke waterkerskwekerij, de zolder van de Onze-Lieve-Vrouwkerk,…).

Onze rondleidingen gaan verder dan louter culturele en historische ontdekkingen: ze hebben tot doel het imago van Laken te versterken bij elk soort publiek, zowel inwoners als bezoekers. Deze missie is essentieel voor ons.

Het hoofdkantoor van Laken Onthuld bevindt zich in het oude station van Laken (Maison de la Création – Site Gare), een bewijs van zijn sterke band met de verenigingen van Laken.

Het team van Laken Onthuld

Onze gidsen

Onze bezoeken worden vakkundig geleid door een team van ervaren en gepassioneerde gidsen. Ze zullen u de best bewaarde geheimen van Laken onthullen. Volg ze bij uw ontdekking van Laken!

Nolwenn

jan

robert

emilie

marije

Thomas

Yves

philippe

Nolwenn

jan

robert

emilie

marije

Thomas

Yves

philippe