Laken Onthuld

Logo_laeken_decouverte.png

Tentoonstelling: De koloniale paviljoenen van de Wereldtentoonstellingen van 1935 en 1958

Locatie

Design Museum Brussels
Belgiëpleine 1 (Trade Mart)

Datum

nov 17 2023 - dec 08 2023
lopende

Tijd

11:00 - 19:00

Van 17 november tem 8 december 2023 in het Design Museum Brussels

Laken Onthuld neemt je mee terug in de tijd en belicht de koloniale paviljoenen van Congo en Ruanda-Urundi die tijdens de Wereldtentoonstellingen van 1935 en 1958 aan het publiek gepresenteerd werden. Welke waren deze paviljoenen en hoe zagen ze eruit? Hoe dienden ze de Belgische koloniale propaganda? En wat was de plaats van de Afrikanen in deze grote bijeenkomsten?

De tentoonstelling zal zich richten op de architectuur en de inhoud van deze paviljoenen, evenals op de representaties die werden overgebracht door koloniaal België… tot aan de vooravond van de Congolese onafhankelijkheid! De verdwenen koloniale paviljoenen van de Heizel zijn unieke sporen van het koloniale feit in de metropool. Ze maken ook deel uit van een Belgische “koloniale cultuur” die nog steeds bestaat.

Design Museum Brussels, Belgiëplein 1 (Trade Mart), van 17 november tem 8 december 2023. Vrije toegang tot de tentoonstelling van Laken Onthuld. NB : de toegang tot de permanente en tijdelijke collecties van het museum is betalend (klik hier voor meer info).

Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Urban.Brussels. Met dank aan het Design Museum Brussel voor zijn gastvrijheid.

 

Spread the love

Gratis toegang